Fysio- en Oefentherapie

In Therapeuticum De Es werken 2 erkende, BIG -geregistreerde fysiotherapeuten en 1 geregistreerd (Kinder)oefentherapeute. Wij helpen u graag wanneer er problemen zijn op het gebied van bewegen. Ieder met onze eigen affiniteit voor bepaalde klachten of vanuit specialisaties. We werken allemaal vanuit een holistisch mens/kindbeeld en vanuit individuele verbondenheid met het gedachtengoed van de antroposofie.

Fijn bewegen

Wij helpen als fysiotherapeuten om de regie terug te nemen. Wij kunnen helpen met:
  • verbeterd functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
  • optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
  • pijn verminderen

Elke therapeut onderhoudt haar eigen praktijk. Wilt u graag nadere uitleg over de aangeboden therapieën, neemt u dan gerust contact op met onze fysio- of oefentherapeuten. Zij geven graag antwoord op uw vragen.

Onze specialismen

Dry Needling & Revalidatie en PijnReset Programma

Esther Gieling-Meijer

Fysiotherapie & Bewustzijn

Mischa Coolen

Kinder Oefentherapie en Oefentherapie Cesar

Melanie van den Dool

Twee wegen weken uiteen, ik koos de minst begane en vond een wereld van verschil.

Esther Gieling-Meijer

Veel gestelde vragen

Als u een verwijzing van uw huisarts hebt gekregen kunt u zich aanmelden bij 1 van de fysiotherapeuten of de oefentherapeute. Ook zonder verwijzing van uw huisarts kunt u bij één van hen terecht) . Er zal dan eerst een screening plaatsvinden om te kijken of u op de juiste plek bent voor uw klachten. Indien nodig verwijst de therapeut u terug naar uw huisarts, bijvoorbeeld voor aanvullend onderzoek. De fysio-/oefentherapeut zal u vragen naar uw verzekeringsgegevens. Daarnaast is hij of zij verplicht om uw BSN nummer te controleren.

Fysio- oefentherapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In geval van een chronische indicatie (met verwijzing) zal vanaf de 21e behandeling vanuit de basis verzekering vergoed worden.

In het geval van artrose bij heup en/of knie, worden een aantal behandelingen direct vanuit basisverzekering vergoed en vervolgens vanuit de aanvullende verzekering.

De vergoeding van behandelingen aan kinderen jonger dan 18 jaar valt onder de basisverzekering van 1 van de ouders/ voogd

Check bij uw fysio-oefentherapeut of deze een contract heeft met uw zorgverzekeraar en kijk zelf uw polis na voordat u naar de therapeut gaat!