Fysiotherapie & Bewustzijn

ALS HOLISTISCH FYSIOTHERAPEUTE KIJK IK NAAR JOU ALS MENS. DE MENS BESTAANDE UIT HET FYSIEKE LICHAAM MET DAARBIJ EEN MENTALE, EMOTIONELE, SOCIALE EN SPIRITUELE COMPONENT. AL DEZE COMPONENTEN VORMEN SAMEN EEN GEHEEL. ALS ERGENS DE BALANS IS VERSTOORD HEEFT DAT GEVOLGEN VOOR DE ANDERE COMPONENTEN. SAMEN GAAN WE KIJKEN WAAR JE LAST VAN HEBT EN OOK WAAR DE OORZAAK LIGT. VERVOLGENS KIJK IK WAAR DE BESTE INSTEEK IS VOOR HET HERSTELLEN VAN DE BALANS EN GAAN WE AAN DE SLAG…

Balanstraining

Ons lichaam is constant aan het balanceren. Zolang we het niet vast zetten, gaat dat vanzelf. Mooi he? Misschien kun je het voelen als je staat. Je lijf beweegt nog kleine beetjes.

Door trauma, stress of immobilisatie kan het zijn dat je balanssysteem “in slaap is gevallen”. Het is niet zo actief als het zou moeten zijn. Andere spiergroepen nemen dan die taak over. Doordat deze hulptroepen al iets anders te doen hebben kan dit op den duur klachten geven. Ze voeren deze extra taak namelijk niet vanzelfsprekend uit; ze moeten er echt voor (over)werken…

Met balanstraining gaan we zorgen dat het balanssysteem weer actief wordt. Dit doen we door ontspannen bewegen, maar ook met uitnodigende en uitdagende oefeningen voor je balanssysteem.

Lichaams bewustwording

Middels bewegen en ervaringsgerichte oefeningen ga je je eigen patronen van denken, voelen, gedrag en emoties onderzoeken.

Wat schept dit voor mogelijkheden?

  • Het geeft je inzicht in hoe jij gewend bent je voort te bewegen
  • Het verruimt je bewustzijn
  • Het vergroot het contact met je lichaam.
  • Je kunt de signalen van je lichaam makkelijker interpreteren
  • Je wordt je bewust van je denken, voelen, gedrag en emoties.

Op het moment dat je je bewust bent heb je een keuze om dingen anders te doen of los te laten. Hierdoor kunnen ook pijn en klachtenpatronen veranderen. Als gevolg daarvan kun je je letterlijk en figuurlijk anders en/of met meer bewustzijn door het leven voort bewegen en lekkerder in je vel komen te zitten.

Holistische Massage

Baby’tjes worden veel aangeraakt. Het is voor hen van levensbelang. Het maakt dat ze zich thuis voelen. Thuis op aarde en thuis in hun “huisje”, hun lichaam.

Ook voor jou kan het fijn zijn om aangeraakt te worden. Met behulp van mijn handen en soms ook vragen, woorden of klank neem ik je mee op ontdekkingsreis naar jezelf. Dit met als ingang je lichaam.

Massage “Je Natuur” is een ontspanningsmassage die helemaal is afgestemd op jouw behoefte. De massage is er op gericht om je dichter bij jezelf en daarmee weer in balans te brengen.