Huisartsenpraktijk

Wij streven ernaar dat de mens zijn gezondheid en idealen optimaal kan verwezenlijken door de balans te helpen vinden tussen lichaam ziel en omgeving.

Reguliere en antroposofische gezondheidszorg

In de huisartsenpraktijk begeleiden en adviseren we mensen om ‘beter’ te worden in perioden van ziekte, gezondheids-klachten en psychische problemen. Dit doen we door de veerkracht van het lichaam te stimuleren, het evenwicht in de ziel te bevorderen en de mens te helpen haar of zijn betekenis van het leven te vinden. Wij willen niet alleen de symptomen van de ziekte bestrijden, maar ook de oorzaak van ziekte achterhalen en daar met de patiënt mee aan het werk te gaan.

In de huisartsenpraktijk van de Es bieden wij zorg volgens de standaarden van het Nederlandse Huisartsen Genootschap en zijn we geaccrediteerd. Daarnaast maken wij gebruik van de antroposofische geneeskunde.

 
 

Wanneer u belt, krijgt u dit keuzemenu:

  1. Zeer dringende gevallen / Spoed
  2. Herhaalreceptenlijn inspreken
  3. Assistente
  4. Alleen voor zorgverleners 

Consult en visite

Een afspraak maken of visite aanvragen kan telefonisch tussen 8.00 en 10.30 uur . Consult plannen kan ook digitaal via het cliënt portaal. Wij werken met consulten van 15 of 30 minuten. Bij een telefonisch consult wordt u tussen 13.00 en 14.00 uur of na 16.30 uur door de arts teruggebeld.

Van 13.30-1700 uur is de assistente bereikbaar voor zaken zijn die te bedreigend zijn om mee te wachten tot de volgende dag. 

Voor spoed is de praktijk telefonisch van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar.

Bij levensbedreigende zaken belt u 112.

E-consult aanvragen

Via het portaal is het mogelijk een e-consult te starten. Dit leent zich voor zaken zonder spoedeisend karakter. Een antwoord kunt u verwachten binnen 1 – 3 dagen. Vragen die dezelfde dag beantwoord moeten worden, dienen telefonisch gesteld te worden.

 

Uitslagen opvragen

Uitslagen dienen altijd zelf te worden opgevraagd. Telefonisch voor 10.30 uur ’s morgens bij de assistente, via een telefonisch of vervolg consult bij de dokter of via een e-consult met de dokter. Het kan zijn dat de dokter zelf contact opneemt bij een afwijkende uitslag, maar het blijft de bedoeling dat u altijd zelf informeert naar uw uitslagen. Dit voorkomt dat een belangrijke uitslag verloren kan gaan.

Avond / weekend / nachtzorg

Buiten werktijden, in weekenden en op feestdagen kunt u voor spoedgevallen de Huisartsen Spoed Post bellen op 0900 600 9000. Het heeft altijd de voorkeur  om spoedgevallen voor de avond op te lossen omdat het de bedoeling is dat de huisartsen spoedpost alleen in noodgevallen wordt geconsulteerd.

Wachtruimte therapeuticum de Es

Zelf informatie opzoeken

Als u wilt inschatten of u een afspraak moet maken voor een consult, kunt u www.thuisarts.nl raadplegen. Dit is een betrouwbare medische website, die is opgezet door het Nederlandse Huisartsengenootschap.

Vragen voor de assistente

Naast telefonisch vragen 8.00-10.30 uur kunt u bij de assistente ook een aparte afspraak maken voor haar eigen spreekuur van 11.15-12.15 uur.

Zij geeft injecties, doet bloeddrukcontrole, spuit oren uit, doet wondcontrole, behandelt wratten en controleert urines.

In de middag liever alleen voor dringende zaken bellen.
Herhaalrecepten kunt u telefonisch of via het cliënt portaal aanvragen.

Op donderdagmiddag maakt zij uitstrijkjes.

Praktijk Ondersteunende Hulpverleners (POH)

Helmie Kramer en Fennie van Lobberegt zijn de praktijk ondersteunende hulpverleners van deze praktijk. U wordt doorverwezen door de huisarts, als zij u kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Medewerkers

Therapeuticum de Es | 1997 - 2021