Word vriend

Er staan veel verschillende mensen als een kring om het therapeuticum heen. Door hun inzet kunnen we de antroposofische gezondheidszorg in apeldoorn beter verwezenlijken. Ook wordt Therapeuticum De Es door alle extra hulp, zowel intern als extern, goed onder de aandacht gebracht.

Vriendenkring De Es

Het Therapeuticum De Es en de werkwijze van onze artsen en therapeuten staan in het teken van de positieve gezondheidszorg. We kijken met een holistische blik naar de mens, wat wil zeggen dat we niet alleen naar de zorgvraag kijken (dus de aandoening of het probleem), maar ook naar de mens achter de zorgvraag, zoals bijvoorbeeld veerkracht en zingeving.
Alles heeft met de kunst van het leven te maken om goed met jezelf, elkaar en met de wereld in verbinding te staan.
Door vriend te worden van De Es steunt u ons! Met u bijdrage kunnen wij extra activiteiten ontplooien.

 

Vrijwilligers

Allen die nog niet genoemde hand- en spandiensten verrichten zoals bijvoorbeeld de seizoenstafel en de tuin.  U kunt daarbij denken aan hand- en spandiensten, meewerken op onze vaste ‘klusdagen’ in en rond het gebouw, tuinonderhoud, ondersteuning tijdens activiteiten, hulp bij PR/communicatie etc. Wilt u een bijdrage leveren in welke vorm dan ook, maar wilt u daarin met een van onze medewerkers overleggen? Mail gerust naar info@therapeuticum-de-es.nl voor extra informatie.

Bibliotheek

Het Therapeuticum beschikt over een eigen bibliotheek met een groot aantal antroposofische en antroposofisch aanverwante literatuur. De boekenkast staat in de grote zaal.
Mocht u op zoek zijn naar een boek, dan kunt u een kijkje nemen in de boekenlijst. Voor het lenen van een boek kunt u via de mail contact opnemen met Jan Marechal.

 

Beheer SGAG

De SGAG, Stichting Goederenbeheer Antroposofische Gezondheidszorg, zet zich in voor het onderhoud van het gebouw en de aanvullende voorzieningen en activiteiten die plaats vinden in Therapeuticum De Es. Een belangrijk onderdeel hiervan is het therapiefonds, dat het mogelijk maakt tegemoet te komen in de kosten van antroposofische therapieën die niet (volledig) vergoed worden.

Activiteiten en nieuws

Nieuws
Paula de Jonge

Scholing 8 november 2023

Op 8 november 2023 is de praktijk gesloten vanwege scholing. Voor dringende zaken die niet kunnen wachten tot donderdag 9  november 2023 kunt u terecht

Lees verder »
Nieuws
Paula de Jonge

Zomervakantie 21-8 t/m 8-9

Vanaf maandag 21 augustus tot en met vrijdag 8 september 2023 is de praktijk gesloten vanwege vakantie. Voor dringende zaken die niet kunnen wachten tot

Lees verder »
Informatie
Paula de Jonge

Patiëntenenquete

Wij houden een patiëntenenquete! Doet u mee? Het zou ons enorm helpen om inzicht te krijgen in hoe u, als patiënt, onze praktijk ervaart. We

Lees verder »
Informatie
Paula de Jonge

“Ik rouw van jou”

Mis jij in deze Valentijn-tijd jouw eigen partner extra sterk sinds zijn of haar overlijden? Kom dan naar de lotgenotengroep: ‘Ik rouw van jou’. We

Lees verder »