Fennie van Lobberegt

Elke donderdag ben ik als Praktijkverpleegkundige GGZ werkzaam in Therapeuticum. Dit werk als praktijkverpleegkundige GGZ doe ik eigenlijk al vanaf 2001. Daarmee ken ik het Therapeuticum van haver tot gort.

Daarnaast ben ik werkzaam in de Basis GGZ van GGnet. In het verleden heb ik ook binnen de jeugd GGZ gewerkt. Ik heb veel cursussen gegeven zoals “Beter slapen” en omgaan met stress, autisme, ADHD, kinderen van ouders met psychiatrische problemen.

Kortdurende behandeling, jeugd, gezin en crisisinterventie zijn mijn specialiteit. In de huisartsenpraktijk spreek ik mensen individueel, in hun relatie of gezin. Ik werk met zowel kinderen als volwassenen, ook ouderen komen op mijn spreekuur of bezoek ik thuis.

Ik zie mijzelf als een hulpverlener die een tijd meegaat op het pad van de patiënt. Zo kort mogelijk en zo lang als nodig is. Ik probeer mee te denken en de vragen zo te stellen dat de patiënt zelf tot zijn eigen oplossing kan komen. Door de zaken op een rijtje te zetten en veel uit te leggen (psycho-educatie) creëren we overzicht wat de oplossing dichterbij haalt. Ik maak ook veel gebruik van de interventies uit de Acceptance and commitment therapy.

Binnen de praktijk hebben wij ook mogelijkheden voor e-health (Therapieland) Er zijn diverse programma’s met opdrachten en filmpjes wat ondersteunend kan zijn aan de behandeling. Daarnaast kunnen wij ook deskundigen, zoals een psychiater, buiten de praktijk vragen voor eenmalige consultatie.

Wanneer blijkt dat hulp binnen het Therapeuticum onvoldoende is probeer ik een match te vinden buiten de praktijk. Soms kan er intensievere hulp nodig zijn en zal er doorverwezen kunnen worden naar de 2e lijn.

De gesprekken zijn een service van de praktijk en gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Werktijden

donderdag

Contactinformatie

Geen telefoonnummer
Geen e-mail

Therapeuticum de Es | 1997 - 2021