Ivet Sevincsoy

Ik ben Ivet Sevincsoy en 44 jaar oud.

Als je mij als kind ontmoette dan zag je meteen; dit mens heeft zin in dit leven! Op veel foto’s lik ik genietend een lepel af, is mijn volste concentratie gericht op wat er op het bord voor me ligt of ben ik aan het lezen. In de kinderboeken ontmoette ik de magie van wat er allemaal mogelijk is. 


Vol vertrouwen stootte ik tegen de harde werkelijkheid van het leven aan. Pijnlijke, heftige en verdrietige situaties lieten mij een andere waarheid van het leven zien. Ik dacht natuurlijk eerst alleen ik zoveel ervaarde in mijn binnenwereld. Gelukkig herkende ik in de kunsten (theater, boeken en gedichten)dat meer mensen dit hadden.  Dat was een hele opluchting. Het lag niet aan mij!  Het leven is voor meer mensen een rommelig gedoe! Dat hoort er bij!

Juist die onvolmaaktheid van alles en mijn onvermogen om met bepaalde dingen om te gaan, wekte mijn interesse. Wat betekent het eigenlijk om mens te zijn? Die vraag maakte dat ik me bezig ging houden met verschillende (spirituele) stromingen. De psychologie, de filosofie, de antroposofie, het sjamanisme, het boeddhisme en nog vele andere stromingen hielpen om mijzelf en de wereld beter te begrijpen. Ik wist al snel dat ik ook anderen hiermee wilde helpen en ging verschillende opleidingen doen.

In de opleiding tot biografisch coach merkte ik dat alles bij elkaar kwam. Door middel van het biografisch gesprek ontstaat er de mogelijkheid om te zien waar je uit ‘gemaakt’  bent. Je leest de tekening van je leven ; je biografie. En dan ontstaat er een opening naar een vrije vraag; wat heb ik daar eigenlijk mee te maken? Wat is tot vorm gekomen vanuit keuze en wat vanuit gewoonte? Wat was mijn lot en wat bewustzijn? En welk antwoord wil ik nu geven? Kan ik een antwoord geven op wat ik ben geworden en op het hier en nu?

In een biografisch traject leer je je eigen wil te wekken. In die wil van ons ligt een verlangen, ook wel ‘de brandende vraag’ genoemd.  Kan je je leven zo leven dat je daden een uiting en een antwoord zijn op die vraag? Dan ben je zowel voor jezelf als de mensen om je heen, een ware inspiratie bron. En natuurlijk kan niet alles geleefd worden. Door ook die onmacht te durven voelen en toch door te gaan, kom je tot een grotere liefde voor jezelf.

In de jaren daarna heb ik me nog verder gespecialiseerd in gesprekstherapie. Ik heb de opleiding tot antroposofisch psychotherapeut gedaan.In deze opleiding ben ik nog dieper de psychische problemen ingedoken die mensen ondergaan. Maar dan vanuit een holistisch mensbeeld. Het zijn vaak disbalansen op een dieper niveau.  En antroposofische gesprekstherapie biedt meer dan een diagnose. Door te werken met beelden-taal en de mens te begrijpen als een drie- of vierledig wezen kunnen klachten vanuit een ander perspectief bekeken worden.  En als we dan ook nog het levensverhaal meenemen waarin de gezonde identiteit altijd zichtbaar wordt, dan ontstaat als vanzelf een heelheid.

Juist  op het moment wanneer de balans tussen mogelijkheid en onmogelijkheid is verstoord, is het belangrijk om een ander te hebben die meekijkt hoe het evenwicht hervonden kan worden. 

Wees welkom voor een kennismakingsgesprek. 
Dit is een open gesprek voor 50 euro, waarin je sowieso al wat inzicht krijgt in je klachten. 
 
En we gaan kijken of het klopt dat wij met elkaar samen jouw levensgesprek gaan voeren.
 
Je kan doorklikken naar mijn website voor meer informatie.
 
Met warme groet,
Ivet Sevincsoy

Werktijden

Woensdag 09.00 – 14.00

Contactinformatie

06-24864099
ivet@levensgesprek.nu