Melanie van den Dool

Ik ben geboren in Apeldoorn in 1974. Daar heb ik spelend en sportend mijn jeugd doorgebracht. Ik speelde er met veel passie volleybal in het eerste damesteam van Alterno en bracht daarnaast het liefste mijn vrije tijd door in de natuur. Op de fiets of wandelend over de mooie Veluwe. 

 In 1992 verhuisde ik naar het leuke en mooie Utrecht waar ik in 1995 mijn Opleiding tot Oefentherapeute Cesar heb afgerond. Daarna heb ik mijn propedeuse Pedagogiek behaald aan de Universiteit van Utrecht maar in dat jaar miste ik het praktisch werken met kinderen en volwassenen enorm! Ik ben toen gaan werken en daarnaast heb ik mij via een post-HBO gespecialiseerd als Kinderoefentherapeute. Naast mijn eigen praktijk ben ik al 20 jaar werkzaam als Kinderoefentherapeute  op een School voor Speciaal Basis Onderwijs en ben ik verbonden aan Vrije School De Vijfster. 

Ik ben getrouwd met Rob en moeder van twee prachtige zonen. Toen wij voor hen een fijne basisschool zochten kwam ik in aanraking met de Antroposofie. Terwijl zij zich prachtig ontwikkelden op de Vrije School is de Antroposofie is voor mij een grote inspiratiebron geworden. In 2019 heb ik de Basismodule Antroposofische Gezondheidszorg afgerond.

In mijn vrije tijd ben ik nog steeds graag in beweging, inmiddels weer terug in Apeldoorn ga ik graag de Veluwse natuur in. Ook doe ik aan Yoga. Verder lees ik veel en kijk ik nog steeds heel graag een potje volleybal. Vol verwondering en met enorm plezier hou ik me bezig met alle vraagstukken die er rondom de bewegende mens aanwezig kunnen zijn. Daarin raak ik nooit uitgeleerd

Werktijden

Werkt als de zaaldeur nadien nog open staat

Contactinformatie

06-19422500
kot-es@kpnmail.nl

1995 afgestudeerd Opleiding Oefentherapie Cesar, Utrecht

1996 Propedeuse Pedagogiek

2001 afgestudeerd Specialisatie Kinderoefentherapie

1996 Werkzaam in Praktijk voor Oefentherapie te Borne

1997- 2018 Eigen Praktijk voor Oefentherapie en Kinderoefentherapie te Vaassen

2001- heden Kinderoefentherapeute op SBO de Boemerang, Apeldoorn

2017-heden Kinderoefentherapeute op Vrije School De Vijfster

2018 Co-auteur aan “De Spanningsboog, beweegmethode voor Basismotoriek en Evenwicht”, uitgegeven bij Nijha BV.

2017-heden werkzaam op Therapeuticum de Es

2019 Basismodule Antroposofische Geondheidszorg, Zeist

Als voorzitter van het Artsen-Therapeuten overleg wil ik een steentje bijdragen in de samenwerking tussen alle disciplines van Therapeuticum de Es.