Saskia van der Meer

Mijn naam is Saskia van der Meer. Ik ben geboren in een muzikaal gezin in een klein dorpje in Salland en groeide op met Nederlands en dialect. Mijn vader was hoofd van de school en mijn moeder gaf daar handwerken. Ik ben getrouwd en ben op latere leeftijd moeder geworden van inmiddels twee leuke sportieve puberzonen en woon nu bijna 20 jaar in Apeldoorn.

In mijn vrije tijd maak ik graag muziek. Ik speel piano en met mijn blokfluiten speel ik in een renaissance-barok ensemble waar ik ook soms zing. Daarnaast lees ik graag boeken die met mijn werk of met persoonlijke ontwikkeling te maken hebben. Vanwege de sport (schaatsen/skeeleren) van de jongens ben ik ook vaak met hen op stap.

Na vele jaren werken in de gezondheidszorg (wonen, dagbesteding en revalidatie) met name met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) volgde ik mijn verlangen om mij te specialiseren in rouw en verlies. Dat verlangen sluimerde al langer na eigen verlieservaringen en door altijd al affiniteit te hebben met rouw en verlies. Hier vloeide mijn eigen praktijk ‘Rouwenderwijs’ uit voort.

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als medebehandelaar bij Hersenz, een landelijke organisatie die mensen met NAH, en hun naasten, ondersteunt en begeleidt om met hun hersenletsel te leren omgaan. Ik werk namens Interaktcontour voor deze organisatie.

De antroposofie kwam in mijn leven toen ik op 20-jarige leeftijd mijn jaarstage ging lopen op de Michaëlshoeve in Brummen. Dit was instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Van binnenuit een jaar lang alle aspecten beleven die vanuit de antroposofie vorm gegeven werden was een enorme levensverrijkende ervaring voor mij. In mijn laatste studiejaar verdiepte ik mij vanwege mijn afstuderen nog meer in de achtergronden, uitgangspunten en werkwijze van de antroposofie.

Toen ik weer terug was in Nederland na mijn half jaar vrijwilligerswerk in Kenia (na mijn studie) koos ik voor een antroposofische huisarts en fysiotherapeut. Eerst in Arnhem waar ik lang gewoond heb en nu al jaren bij therpeuticum ‘de Es’,  samen met mijn gezin.

In de schoolkeuze voor onze kinderen kwamen we ook uit op de Vrije School, zowel basis als middelbare. De jongste heeft inmiddels wegens zijn sport de overstap gemaakt naar een reguliere middelbare hier in Apeldoorn.

In de loop van mijn leven maakte ik ook kennis met de Zijnsgeoriënteerde visie die ontwikkeld is door Hans Knibbe. Zijnsoriëntatie is een pad van levenskunst waarin spirituele beoefening en elementen van psychologie/psychotherapie gecombineerd zijn.

Vormende post HBO scholingen in de loop van mijn leven zijn geweest: Shiatsu-massage, Bewustzijnstraining, Kunstzinnig hulpverlenen, Omgaan met rouw en verlies.

Dit alles bij elkaar inclusief mijn ervaringen met de antroposofie heeft mij gevormd en kleurt mijn begeleiding zonder dat er een bepaalde richting op de voorgrond staat.

Werktijden

Op afspraak

Contactinformatie

06-29513569
info@rouwenderwijs.nl