Stefanie Beuzenberg

Stefanie is in 1973 in Duitsland geboren en ook opgegroeid. De liefde voor Michel bracht haar naar Nederland, waar zij inmiddels ruim 25 jaar samen met haar gezin woont. Ze heeft de vierjarige bacheloropleiding voor Kunstzinnige Therapie (nu Vaktherapie beeldend AG) aan de Hogeschool in Leiden afgerond. Sinds 2010 is haar praktijk in Apeldoorn gevestigd en sinds 2014 maakt zij deel uit van het ‘team’ op het Therapeuticum. Daarnaast is Stefanie aan de vrije school ‘de Vijfster’ in Apeldoorn verbonden.    

In juni 2022 heeft Stefanie het Masterdiploma Vaktherapie aan de HAN behaald.                 

Stefanie houdt zich graag bezig met zingevingsvraagstukken, haar interesse in de Antroposofie is breed. Zo heeft zij onlangs aan de 400 pagina tellende vertaling naar het Duits van het cursusmateriaal van ‘Euritmie in Beweging’ meegewerkt.

Stefanie biedt de beeldende therapie aan vanuit haar eigen praktijk. De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit het aanvullende pakket ‘alternatieve geneeswijzen’. Verdere informatie vindt u op haar persoonlijke website.

Graag tot ziens!

Stefanie Beuzenberg-Albrecht, Vaktherapeut AG

Geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor kunstzinnige therapie op antroposofische grondslag (N.V.K.T)  en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (N.V.A.Z).

Tevens opgenomen in het beroepsregister Vaktherapie en lid van de FVB en NVBT.

Werktijden

woensdag

vrijdag

Andere dagen in overleg.

Contactinformatie

06-54627941
mail@stefaniebeuzenberg.nl

Heel trots ben ik op de OMnium muziek CD die ik samen met Frits Evelein mocht maken en die door een Duitse uitgever is geproduceerd. Op de CD staan 17 meditaties voor kinderen, sommige zijn met gesproken tekst onderlegd, andere zijn puur instrumenteel.

Dr. Frits Evelein (1956) Is OMnium Musicus en vernieuwer in onderwijs en wetenschap. Hij werkte jaren als didacticus, musicoloog en psycholoog aan de Universiteit Utrecht en het Rotterdams Conservatorium. Hij schrijft boeken en artikelen over “coöperatief leren” en “werken vanuit je kern” en “OMnium Muziek” in binnen en buitenland en geeft er lezingen, trainingen en masterclasses in.
Het bijzondere aan OMnium Muziek is dat de klinkende muziek een directe vertaling is van universeel bewustzijn en energie. Dat wil zeggen dat de klank van de muziek terwijl deze klinkt het universele bewustzijn en de energie IS. Dat is een van de grote verschillen van deze soort van muziek met andere vormen van muziek. OMnium Muziek is een vertaling van multidimensionale energie en bewustzijn. Deze Muziek ondersteunt heel wording en bewustzijnsontwikkeling, zuivert, transformeert, verbindt en breidt je bewustzijn uit.

De CD is hier te bestellen:
https://www.verlagruhr.de/musikalische-traumreisen.html

Juist in de omgang met kinderen heeft kunstzinnige therapie een enorme meerwaarde door te kunnen communiceren zonder woorden. Veel kinderen zijn niet of moeilijk in staat uiting te geven aan hun gevoelens en gedachten. Tijdens het therapietraject krijgen zij de kans zich d.m.v. creativiteit te uiten. Ik bied opdrachten aan die nauwkeurig zijn afgestemd op het kind en waarmee het kind zich kan ontwikkelen. Als kunstzinnig therapeut ben in staat deze beeldentaal te begrijpen en het kind in zijn ‘eigen-aardigheid’ te ontmoeten. Een vooraf opgesteld standaard traject bestaat niet. Elk kind is uniek en net zo uniek en specifiek is de behandeling.

Er hoeft niet altijd een ‘groot probleem’ te zijn om een kind bij mij aan te melden. Ook voor tijdelijke ondersteuning en even wat extra aandacht is deze vorm van therapie uitermate geschikt. Mijn ervaring is dat kinderen de therapie als fijn en ontspannen ervaren en hun zelfvertrouwen, en daarmee hun zelfbeeld, versterken.